Aktivity

Svatovojtěšský trojúhelník

Městský obvod Plzeň 5 – Křimice a Okrašlovací spolek uspořádali pochod po místech spojených se sv. Vojtěchem nazvaný Svatovojtěšský trojúhelník. První ročník Svatovojtěškého trojúhelníku se konal 28. dubna 2024, pět dní po svátku tohoto českého patrona.

Chodci a cyklisté vyrazili z nádraží v Křimicích přes Horničku do Vochova a absolvovali trasu 6 km, 10 km, nebo 15 km. Odhodlaní účastníci došli až ke kříži sv. Vojtěcha na rozhraní katastrů Vochova a Kozolup, skupinky pokračovaly přes Vochov, nebo Vejprnice zpět to Křimic. Poslední zastávkou na trase byla kaplička sv. Vojtěcha. Nakonec se všichni sešli na křimickém nádraží, kde bylo připraveno kromě občerstvení také točené klášterní pivo přímo z Břevnova.

Všem účastníkům tleskáme za jejich sportovní výkony a děkujeme za účast. Děkujeme pořadatelům z Křimic, že přišli s touto myšlenkou, nechali místa spojená se sv. Vojtěchem ožít a zvýšili povědomí o tomto patronovi. Také děkujeme všem členům spolku, kteří pomáhali s přípravou, ať již razítek, letáčku o Svatovojtěšském trojúhelníku, s občerstvením nebo úpravou okolí trasy. Již nyní se těšíme na další ročníky tohoto sousedského pochodu.

Plakátek ke stažení ZDE